vineri, 31 ianuarie 2014

Inteligenta

Bine . Hai sa incepem asa .
Buna , astazi vom vorbi despre inteligenta . ;)
Wtf am I doing , right ? Cred ca am luat-o razna . Asa nu sunt eu , cu emoticoane si chestii . Echh.
Deci voi incepe din nou .
Inteligenta este un lucru pe care il anticipez inca din anii trecuti si m-am gandit la urmatoarele chestii : toti oamenii au inteligenta , pentru ca ...nah ... suntem oameni ; inteligenta e un lucru normal pentru ca pana la urma si animalele au inteligenta ; noi tot timpul confundam inteligenta cu intelepciunea .
Pai cred ca vreti sa va explic care e diferenta (normal ca o faceam chiar daca nu vroiati asta ) . Inteligenta este redata de un anumit nivel al creerului , adica oamenii cu toti sunt inteligenti (chiar vreau sa cred asta ) in ciuda faptului ca nu prea se vede . Si maimutele indica un grad de inteligenta ridicat , pana chiar si delfinii , aceste animale putant interactiona deobicei pasnic din cauza inteligentei lor . Inteligenta este evidentiata prin faptul ca : oamenii comunica intre ei , si-au format un limbaj , alfabet , diferite limbi etc , pot scrie , citi , dansa , canta , plange , pot face interactiuni gandite , reflexele conditionate fiind cele mai prezente la oameni . Insa intelepciunea oameni buni NU E NICI PE DEPARTE acelasi lucru .
Intelepciunea depinde de experienta de viata a fiecaruia , de constientizarea anumitor lucruri sau chiar supra-gandirea la anumite chestii . Intelepciunea se vede prin felul in care vorbesti cu oamenii , prin gandirea pe care o ai , prin actionarea in anumite situatii . Prin omenie si bunatate . Prin tacere si prin ascultare . Prin faptul ca pui cealalta persoana pe primul loc .
Defapt marea diferenta dintre cele doua este ca : Inteligenti suntem toti , doar cativa au intelepciunea.
"Inteligenti suntem toti , doar intelepciunea ne invata cum sa o folosim."
Andreea Rye

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu