duminică, 9 iunie 2013

Autocunoasterea.

Da. Autocunoasterea. Un lucru foarte important. Imi pare bine sincer ca am deschis subiectul. Multa lume , defapt majoritatea nu ajunge sa se autocunoasca pana la sfarsitul vietii lor, si astfel raman in dubii.E trist sa nu stii atunci pe patul de moarte , de ce mori, ce ai indeplinit . ce nu ai indeplinit. care sunt calitatile tale. defectele si asa mai departe. Chiar foarte trist. Autocunoasterea nu sta numai in depistarea anumitor calitati sau defecte dar si in descoperirea partii sufletesti, spirituale si ceresti a noastra si a indeplini scopul pe care il purtam de la nastere. 
E foarte greu sa te autocunosti , pentru ca mai ales trebuie sa stii sa iti asculti propriile ganduri, sau chiar sa iti asculti sufletul. Acest fenomen se declanseaza la varsta adolescentii cand tinerii isi pun mii si mii de intrebari (mai exact intra cu totul in dimensiunea noastra) ei descopera ca lumea nu mai e cum era inainte , incep sa se inchida in ei pentru a cauta raspunsurile la intrebarile sacaitoare din inauntrul lor. Acestia incep sa isi doreasca sa fie independenti , astfel putandu-si descoperi talentele. De obicei ei nu sunt ghidati de nimeni (intr-un fel e bine) si astfel nu sunt indreptati spre calea spirituala a autocunoasterii. Dupa maturizare, terminarea unei scoli , acestia uita de autocunoastere si isi indreapta atentia spre creerea unui noi familii sau nu dar a unui camin foarte sigur, si ii intereseaza partea materiala a vietii. Dupa un timp mai spre varsta a treia ei isi dau seama ca fericirea nu vine din bogatii materiale , mii de case sau aur cat cuprinde , ci din puritatea sufletului, din satisfacerea lui de a indeplini adevaratul scop pentru care ei sunt aici. 
Unii isi reiau procesul de autocunoastere indreptandu-se spre biserici , manastiri sau pocaindu-se , altii indreptandu-se spre ocultism , magie si spiritualism, altii in secte ale omenirii , altii intr-un regim nebun infiintati de anumiti oameni ce se cred superiori, sau chiar stand cu mainile in san si gandindu-se singuri la acest intreg univers crezand in orice: in dumnezeu , in magie , in minuni si etc. 
Dar suparator este ca majoritatea nu isi dau seama ca ei traiesc in aceasta lume si isi bat joc de corpul material si de cel spiritual. 
Autocunoasterea e un proces greu si se face doar in timp nu deodata si mai ales cu rabdare, iubire de sine si incredere de sine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu