sâmbătă, 8 iunie 2013

Sinceritatea

Sinceritatea pentru mine e un lucru vag. E un vid ciudat pe care nu pot sa-l definesc si sa-l inteleg.
Chiar azi am fost intr-o situatie in care lumea din jurul meu era sincera cu mine.
E singura data cand asta s-a intamplat. Ma simteam bine stiind ca ei vor sa aflu varianta lor de poveste. Stiu ca toata lumea zice ca e sincera . Dar sinceritatea lumii nu e tocmai sinceritate, pentru ca in orice cuvant sau propozitie pe care o spunem exista amprenta noastra . Noi povestim din perceptia noastra ceea ce inseamna ca unele chestii le zicem cum vrem noi sa le vedem nu cum sunt ele cu adevarat.Prin sinceritate noi alegem numai lucrurile sincere cu noi insine nu cu ceilalti din jur.
Eu personal cand sunt sincera si spun lucrurile pe fata , in primul rand sunt sincera cu mine . Dar intotdeauna nu spun tot . Pur si simplu parca ceva nespus ramene agatat undeva in nestiut. Este foarte stresant acel sentiment cand crezi ca mai ai ceva de spus dar nu stii ce. Pe moment nu ne dam seama , dar dupa cateva momente dupa ce timpul s-a scurs iti amintesti ca defapt ai omis ceva, dar nu iti dai seama ce anume este.
In concluzie sinceritatea e partiala, pentru ca ea e culeasa din alte mii de variante de raspuns.Numai aevarul poate decide realitatea in care te afli.

-Adevarul-

Schimb subiectul si trec la Adevar. Un lucru important in viata oamenilor.Chiar foarte important.
Am observat la multi oameni ca isi aleg singur Adevarul pe care vor sa afle . E destul de interesant. Nu stiu daca ei isi dau seama , dar i-am urmarit foarte indeaproape. Ei vad doar ce vor ei(doamne ce mi-as dori sa fie la fel si cu mine). Ei treiesc in realitati diferite in functie de Adevarul pe care il cred, iubesc, aleg si inteleg. Dar asa e cu toata lumea de ce as nega. Realitatile difera de la una la alta pentru ca si perspectiva difera si ea , aceasta fiind in mare concordanta cu adevarul. Legaturile dintre  elementele de vizualizare psihologica a oamenilor sunt foarte importante toate realizandu-se in subconstient apoi fiind aplicate cu ajutorul mintii si a gandului in partea noastra constienta.
Adevarul e esential dar si diferit de la o persoana la alta.
Adevarul ni-l alegem noi.
Daca aveti intrebari pot sa scriu mai mult in urmatorul post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu