marți, 30 iulie 2013

Gata sau nu?

Ne-am intrebat vreodata daca suntem gata pentru ce ne propunem? Nu prea cred. Omenirea vrea multe , foarte multe, dar nu se gandeste daca merita , este pregatita sau poate primi ce isi doreste. Nu oamenii vor tot odata , imediat, fara sa se gandeasca daca e posibil . Cateodata asta nu conteaza , dar conteaza daca noi suntem pregatiti sa ne asumam riscul de a primi ce vrem, pentru ca deodata ce visul e indeplinit acel sentiment de implinire ne face sa orbim catre lucrurile vechi. Orgolilul si trufia incep sa isi faca aparitia . Da! Chiar asta suntem noi. Suntem orbiti cateodata de putere si trufie. Toti sunt asa . Toti oamenii vor ca viselele lor sa se indeplineasca. Sunt de acord cu asta , pentru ca fiecare dintre noi merita momentul lui de fericire si bucurie , cand totul e frumos si colorat in jur. Dar toate la timpul lor . Pentru ca : Cu rabdarea poti sa treci si marea! . Daca esti rabdator , poti fi si castigator, de obicei oamenii rabdatori sunt cei mai intelepti , pentru ca isi asteapta destinul in pace , calmi, poate chiar si cu ganduri iscoditoare, dar ei asteapta si asteapta si deodata ceva bun de intampla. In schimb daca fortezi lucruriel , ele se pot intoarce inpotriva ta. Destinul trebuie sa ruleze si chiar o face , insa  noi trebuie sa ne lasam dusi de el sa ne poarte unde vrea si unde ne este scris sa ajungem. Credinta face omul intradevar. Dar credinta nu trebuie sa devina obsesie. Totul trebuie sa curga lin pe raul vietii. Sa asteptam , sa meditam , sa ne gandim la ce suntem noi , sa credeam , sa iubim , sa vrem , dar sa nu actionam impotriva destinului.
E greu cateodata sa te gandesti la ce vrei si de daca esti gata sa ai ce vrei sau nu , pentru ca de multe ori ne dorim , mult peste standardele noastre. Visele se pot indeplini dar atunci cand suntem gata psihic , fizic si spiritual.
Daca nu esti gata pentru ce te-ai propus , inseamna ca trebuie sa schimbi ceva . Orice crezi ca nu e bine in viata ta si te face sa te simti prost , schimba-l fa-l sa dispara .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu